Kto je Lusy Adams?

Kto je Lusy Adams?

Minulý týždeň som na blogu zverejnila recenziu na nové vydanie knihy Odstíny života. Dnes mám pre vás (po vzore príspevku z roku 2018, v ktorom som vám predstavila slovenskú spisovateľku Majku Danihelovú) trošku špeciálnejší článok, ktorý vám pomôže lepšie spoznať autorku tejto knihy a možno vás práve jej odpovede na moje (ne)otázky presvedčia, že by ste mali dať jej príbehu šancu.

E-knihu Odstíny života si môžete kúpiť napr. na portáli Palmknihy.

Zoznámte sa, Lusy Adams

O AUTORKE

Lusy AdamsPod pseudonymom Lusy Adams sa ukrýva mladá česká autorka sídliaca v Brne, vlastným menom Lucie Adamová. Lusy sa venuje najmä písaniu mestskej fantasy a do tohto žánru spadá aj jej debutové dielo.

Prvá verzia knihy Odstíny života vyšla v roku 2011 vo vydavateľstve XYZ. Napriek pozitívnym ohlasom nikdy nedošlo k vydaniu druhého pokračovania. Lusy sa nedala odradiť a zaumienila si predsa len svoj príbeh dopovedať. Knihu prepracovala a tento rok vydala novú verziu v elektronickej forme vďaka vydavateľstvu E-knihy jedou.

Druhé pokračovanie série, Hodnota krve, istý čas zverejňovala na svojom blogu, čo dokazuje jeho existenciu! V súčasnosti Lusy aktívne pracuje na jeho úpravách a rada by ho vypustila do sveta ešte tento rok.

ZOZNÁMTE SA S KNIHOU V Odstíny života

Odstíny životaZákladné fakty
Vydavateľ: E-knihy jedou
Dátum vydania: 21. máj 2020
Počet strán: 322
Väzba: e-kniha
Jazyk: český
Odporúčaná veková kategória: 15+
Žáner: mestská fantasy, new adult

Anotácia
Pro většinu lidí je smrt konečnou stanicí, pro Alexandru Goodwynovou představuje jenom začátek cesty. Necelé tři roky poté, co byla zavražděna, se Alex znovu probouzí k životu a poprvé spatří svět v celé jeho temné kráse – plný magie a ďábelských stvoření, která by neměla existovat. Pokud chce přežít, musí zapomenout na vše, co znala, a rychle se v novém prostředí zorientovat. Kolem totiž zuří odvěká válka mezi Dobrem a Zlem a podle dávného proroctví má právě ona hrát klíčovou roli v rozhodující bitvě…

ČO O SEBE, O SVOJOM PÍSANÍ A O KNIHE HOVORÍ AUTORKA?

Namiesto tradičných otázok som si pre Lusy pripravila niekoľko nedokončených myšlienok, ktoré mala za úlohu doplniť a predstaviť nám bližšie nielen svoju knihu, ale aj seba ako autorku a svoje písanie.

  1. Rozhodla som sa vydávať knihy, pretože v hlavě nosím příliš mnoho příběhů, které musím dostat na papír, abych se nezbláznila. Přišla by mi škoda je nesdílet se světem, když už jejich tvorbou trávím tolik času a velice skromně je považuji za povedené.
  2. Považujem sa za autora, který na sobě stále pracuje a ještě má hodně co nabídnout. Na tento/příští rok plánuji velké věci, takže pokud se Vám moje tvorba líbí, zůstaňte na příjmu :)
  3. Pri písaní ma najviac inšpirujú každodenní maličkosti. Například útržek konverzace, kterou jsem vedla/slyšela, může zažehnout jiskru nápadu, díky které vznikne rozsáhlá scéna. Nebo uvidím netradičně tvarovaný strom, na jehož základě vytvořím novou nestvůru.
  4. Píšem mestskú fantasy, pretože je mi jako čtenáři i autorovi nejbližší. V budoucnu si chci ale rozhodně rozšířit obzory a vyzkoušet i jiné žánry, hodně mě láká například contemporary romance.
  5. Mojou najväčšou motiváciou pri písaní sú čtenáři, kteří si zamilovali můj svět stejně jako já a trpělivě čekají, až se jim do rukou dostanou další příběhy z něj. Mrzí mě, že jsem svoje skalní fanoušky od papírového vydání OŽ nechala tak dlouho čekat, než si ode mě mohli přečíst něco dalšího, ale hodlám jim to plně vynahradit.
  6. Mojimi najobľúbenejšími autormi sú Ilona Andrews a Patricia Briggs. Pro mě jsou to královny urban fantasy a mým cílem je psát jednou knihy aspoň z poloviny tak kvalitní, jako jsou ty jejich.
  7. Ak práve nepíšem, čtu, nebo se dívám na příliš velké množství seriálů, které stejně nikdy nedokoukám do konce.
  8. Odstíny života si musíte prečítať, lebo pěkně prosím, smutně koukám? :P A protože jsem nad tím příběhem strávila hodiny a hodiny ve snaze udělat ho tak dobrým a čtenářsky zajímavým, jak jen může být, a dle dosavadních reakcí se mi to docela povedlo.
  9. Tri slová, ktoré najlepšie vystihujú Odstíny života, sú svižné, akční a zábavné.
  10. Hlavná hrdinka Alex je na začátku dlouhé a komplikované cesty, která ji přinutí dospět a ještě mnohokrát přehodnotit pohled na svět.
  11. Odstíny života sú vhodné pre všechny milovníky urban fantasy příběhů. Pokud jste spíše seriálovými fanoušky, nedávno jsem slyšela přirovnání k Supernatural (Lovci duchů) nebo Buffy, takže pokud patří mezi Vaše oblíbence, kniha by se Vám mohla líbit.
  12. Na svojej knihe mám najradšej postavy – i když mě občas odmítají poslouchat a žijí si vlastním životem. Právě díky nim pro mě příběh ožívá, a to mě nutí pokračovat v psaní.
  13. V druhom pokračovaní série vás čaká spousta napětí, akce a romantiky. Alex bude muset čelit nejen svému poslání, které začne mít ještě větší dopad na její život, ale také novému, mocnému nepříteli, který se ji pokusí připravit o vše, co je jí drahé.
  14. Okrem OŽ pracujem aj na sesterské sérii o mladé čarodějce Mackenzie Sinclair. Série se odehrávají ve stejné době, takže se postavy z jedné můžou objevit v druhé a naopak. Půjde ale o dva samostatné příběhy, takže vše pochopíte, i když budete číst pouze jeden.
  15. V budúcnosti by som chcela mít všechny svoje příběhy na poličce v papírové podobě. E-knihy jsou fajn, ale hmotnou knihu nikdy nic nenahradí.

Na záver by som chtěla poděkovat všem, kteří se rozhodli e-knihu Odstínů života zakoupit. Strašně si Vaší podpory cením a věřte, že nezahálím a pilně pracuji na druhém díle, abyste si ho co nejdříve mohli přečíst :)

AK VÁS LUSY ADAMS ZAUJALA…

Všetky aktuálne informácie o Lusy Adams a jej tvorbe nájdete na:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *