Knižný súhrn 2016: September – December

Knižný súhrn 2016: September – December

A máme tu posledný knižný súhrn z roku 2016. Počas posledných štyroch mesiacov som prečítala dokopy 12 kníh. Teda… 10 kníh, 1 grafickú novelu a 1 komiks, ale k tým posledným dvom sa nebudem príliš vyjadrovať. Tým prvým bola grafická novela k Vampire Academy, a keďže Vampire Academy je super, jej grafické spracovanie nebolo o nič menej super. Tým druhým bol komiks Mad Love s Harley Quinn a Jokerom (odkedy som si pozrela epizódy s Harley z batmanovského animáku, som ňou trochu posadnutá – ale iba tou seriálovou, filmová je… nie zlá, no taktiež to nie je Harley, ktorú som si obľúbila) – je to v podstate komixové spracovanie seriálovej epizódy, dopĺňa ju len pár nových scén, ale ten príbeh ma očaroval. Ale späť k literatúre… Okrem piatich romancí som prečítala aj jednu gotickú novelu, jedno high fantasy pokračovanie, jednu urbanku a otestovala som si aj dva nové subžánre fantastiky: steampunk a historickú fantasy.



 

Sacked – Jen Frederick [GR]

Sacked je NA contemporary, ktoré rozpráva príbeh Knoxa, najlepšieho futbalistu na škole, a… Ellie. Presne tak, Ellie nemá žiadny špeciálny titul. Za to Knox ich má niekoľko – najlepší futbalista, najviac sexi a jediný sexi futbalista na škole (alebo skôr ever), ktorý je stále panic. Knox nemá veľké nároky na dievča. Chce iba jedno – aby ho dokázala odlíšiť od jeho dvojčaťa (aj keď ich občas nerozlíši ani ich vlastná matka). A Ellie to dokáže. Vždy a za každých okolností. A po prvom stretnutí na futbalovom štadióne sa do seba zamilujú. Lenže Ellie má „temné“ tajomstvo, ktoré by mohlo ohroziť Knoxovu budúcnosť.

Dá sa povedať, že môj popis je trochu prehnaný (aj keď pravdivý). Ale samotná kniha nie je až taká zlá (spočiatku). Do určitého bodu to všetko bolo vtipné a zaujímavé a žhavé. Obdivujem detailnosť, ktorú autorka vložila do popisu všetkého, čo súvisí s futbalom (ale ako neznalec nemôžem povedať, či tá hatmatilka bola pravdivá). Autorkin štýl je fajn. Knox je príjemný hrdina a jeho panenstvo je rozhodne originálny námet (aj keď bolo, pravdaže, prezentované úplne inak ako hocijaké panenstvo ženskej postavy, lebo chlap-panna dokáže byť stále boss, ak má svaly, avšak žena-panna je zo zásady divná, frigidná, prudérna, fanaticky veriaca, škaredá, feministka alebo lesbička, samozrejme). Lenže narazila som na príliš veľa „ale“. Ale Ellie ma často štvala. Ale konflikt medzi hlavnými hrdinami vzniká iba preto, lebo ona si nevie otvoriť ústa a vysvetliť mu situáciu slovami – viete, ako by to spravil rozumný dospelý človek. Ale riešenie ich problému bolo hlúpe, samotný vzniknutý problém bol len zámienkou, aby k tomuto riešeniu došlo, a nemalo to ani uspokojivú dohru. Sacked je fajn čítanie, ak ste schopní nezaoberať sa detailmi, ak chcete nenáročné čítanie, ak sa chcete (trochu) zabaviť alebo ste fanúšikom príbehov o sexi futbalistoch. Existuje 50% šanca, že nebudete sklamaní.

Sacked je prvým dielom série Gridiron, ktorá má do dnešného dátumu tri diely a štvrtá vychádza v roku 2017.


star_up  star_up  star_up  star_down  star_down


 

Dvě věže – J. R. R. Tolkien [GR]

V druhej časti série Pán prsteňov, sa rozpadnuté Spoločenstvo… Ale koho to zaujíma, aj tak všetci vedia, o čom to je (a určite lepšie ako ja, nakoľko si ani nie som istá, či si z deja reálne čosi pamätám). Ak ste už prečítali zopár mojich príspevkov, tak možno viete, že nie som fanúšikom Tolkiena. Nič proti nemu nemám, iba si ma nezískal. Prečo som sa pustila do Pána prsteňov? Lebo mi pripadalo trápne, keď som ľuďom hovorila, že som to nikdy nevidela ani nečítala (a pretože sotva si to pozriem, šanca, že si to niekedy prečítam, sa zníži na -50, rozhodla som sa začať čítaním a sledovanie som odložila na neurčito).

Cez prvý diel som sa prelúskala len tak tak. Preto som bola prekvapená, že ma počúvanie dvojky aj celkom bavilo. I keď je možné, že to bolo iba tým, že som ju vždy počúvala pri nejakej činnosti, a tak som nikdy nemala šancu zaspať (ale ak by som si tú šancu dala, určite by som ju využila a zaspala). V každom prípade mám dojem, že sa toho v druhej časti dialo viac ako v prvej, bolo tam viac akcie a menej putovania a opisovania krajiny navôkol. A ani tie piesne ma už nerozptyľovali tak ako pri prvej knihe (alebo som ich len úspešne ignorovala). Stále to síce nie je moja šálka kávy, stále nemám vzťah k postavám ani k príbehu a stále som presvedčená, že si to viackrát neprečítam (aj keď tie filmy si už po úspešnom dočítaní – niekedy tak v roku 2025 – pozriem… A pokúsim sa pri nich nezaspať).


star_up  star_up  star_up  star_down  star_down


 

Anti-Stepbrother – Tijan [GR]

Anti-Stepbrother je stand-alone NA contemporary. Hlavnými postavami sú „badboy“ Caden a divná Summer. Summer začína svoje štúdium na vysokej škole, ktorú si vybrala iba preto, lebo ju navštevuje aj jej nevlastný brat Kevin, s ktorým sa vyspala počas oslavy svojej maturity a do ktorého je extrémne zamilovaná. Verí, že medzi ňou a Kevinom to bude klapať – nevie však, že Kevin má každé dva mesiace inú priateľku. A keď na jednej párty spozná Cadena, jej život sa obráti hore nohami.

Táto kniha prekonala moje očakávania, pretože nebola vôbec taká plytká, ako som si myslela, že bude. Príbeh je síce priamočiary a nekomplikovaný, no vyhýba sa hlúpym chybám, ktoré ma vo väčšine prípadov dokážu strašne rozčúliť. Nie je to o tom, ako sa dvaja spoznajú a potom spolu majú aspoň 40 % knihy vkuse sex. Práve naopak – autorka nerobí okolo sexu haló, nerozťahuje scény na celé kapitoly, nepoukazuje na každý jeden detail, ale slovami radšej plytvá na udalosti, ktoré tomu predchádzali alebo ktoré nasledovali potom. Taktiež by som rada podotkla, že Anti-Stepbrother patrí medzi to málo kníh, kde mám hlavnú hrdinku radšej ako jej sladkú polovičku. Summer je skutočne divná. Nie je divná iba preto, lebo to o nej všetci hovoria, ale v skutočnosti dokáže byť nehorázne „cool“ a perfektne zapadnúť medzi hrdinových kamošov. Summer je divná – správa sa divne, hovorí divné veci a všetci ju považujú za divnú. Nie je to žiadna sexuálna dračica a nie je to ani prehnaná naivka. Je divná a zároveň úplne všedná, uveriteľná a ľahko obľúbiteľná. A bez ohľadu na to, do akej situácie sa dostane, vždy si nájde spôsob, ako sa z nej vykecať – aj keby si mala urobiť srandu sama zo seba. Tým, samozrejme, nechcem tvrdiť, že by bol Caden zlý hlavný hrdina – pochybujem, že by mu niekto dokázal čokoľvek vytknúť. Iba na ňom nebolo nič zapamätateľné, lebo príbehov o potetovaných badassoch, ktorí majú problém s výbušnosťou a radi niekomu nakopú zadok a ktorých každý považuje za sukničkárov, ale v skutočnosti nikto nevie, akí naozaj sú a súdia ich len podľa vzhľadu, tu už pár bolo. Autorka má tiež dobrý štýl písania, je vtipná, nepreháňa to s drámou a ak sa tam nejaká objaví, nenúti vás to gúľať očami. V knihe nám priniesla pomaly sa vyvíjajúci vzťah, v ktorom kladie dôraz na skutočný vývoj a ktorý pozostáva zo spoločne strávených chvíľ a rozhovorov. Môžem vyčítať hádam len to, že vedľajšie postavy mi trochu splývali dohromady a okrem Summer tam skutočne nemal nikto nejaký výraznejší charakter.


star_up  star_up  star_up  star_up  star_down


 

Magic Steals – Ilona Andrews [GR]

Magic Steals je jednou z mnohých sprievodných poviedok zo sveta Kate Danielsovej. Obvykle tieto poviedočky nečítam – dokonca ani u svojich obľúbených sérií –, avšak Kate je akousi výnimkou. Doposiaľ som prečítala celkovo štyri, plus scény z Curranovho pohľadu, a všetky sa mi páčili. Obzvlášť som si ale zamilovala tú o Dali a Jimovi. A presne im dvom sa venuje aj Magic Steals.

Dej sa odohráva počas šiesteho dielu hlavnej série, kedy Kate, Curran a spol. odcestovali do Európy, aby pomohli vyriešiť konflikt medzi tamojšími svorkami. Dali a Jim sa pomaly začínajú ponárať do svojho vzťahu, avšak Dali má neustále pochybnosti. On je alfou mačkovitých šeliem, ona je poloslepým vegetariánskym bielym tigrom, ktorému je zle z chuti krvi a nemá žiadne bojové schopnosti. Má iba svoju podivuhodnú mágiu, ktorú musí aj tentokrát využiť pri pátraní po stratenej žene. Na jednej strane teda dostávate vývoj ich vzťahu, na druhej je to typický danielsovský príbeh plný originálnych motívov, s ktorými ste sa zrejme ešte nestretli (alebo možno aj hej – tá spánková paralýza vie, akú z nej mám hrôzu, a preto ma očividne všade prenasleduje… ale kým ma neprenasleduje v reálnom spánku, som relatívne v pohode). Aj keď ide o malý rozsah, dostane sa vám dostatok akcie, humoru i emocionálnych scén. Rozhodne to stojí za pozornosť každého fanúšika tejto série.


star_up  star_up  star_up  star_up  star_up


 

Soulless – Gail Carriger [GR]

Soulless je prvým dielom steampunkovej série Parasol Protectorate. Alexia Tarabotti sa stane obeťou útoku upíra, ale nakoľko nie je obyčajnou bezmocnou slečnou, v závere svojho útočníka zabije. Táto malá nehoda ju uvrhne priamo doprostred záhadných upírskych zmiznutí. Prenasledovaná podivnými kreatúrami, o akých nikdy predtým nepočula, Alexia sa snaží vyriešiť záhadu a pritom odolať pokušeniu, ktorou je pre ňu alfa miestnej svorky.

Dej knihy sa odohráva vo viktoriánskom Londýne a autorka jeho atmosféru vykreslila prenádherne. Nakoľko som ešte žiadnu steampunkovú knihu nečítala, nemám to s čím porovnávať, ale odvažujem sa povedať, že toto je tou najsilnejšou stránkou celej knihy. Takisto ma uchvátila aj mytológia – človek sa dnes musí veľmi snažiť, aby narazil na príbehy o upíroch a vlkolakoch, ktoré sú ako tak originálne a zaujmú. Veľmi oceňujem myšlienku, že nadprirodzené bytosti vznikajú práve preto, lebo majú „nadbytok“ duše, keďže obvykle sa sťažujú na to, že dušu nemajú a robí to z nich monštrá. Rovnako som si obľúbila aj viaceré postavy. Alexia síce je špeciálnou vločkou – jediná široko ďaleko nemá žiadnu dušu, vďaka čomu je nebezpečnou pre nadprirodzené bytosti –, ale je tak správne sarkastická, tvrdohlavá a svojská. Takisto som si užila dynamiku medzi ňou a jej vlkolačou polovičkou. Avšak aj keď ma ich interakcie hrozne bavili, ich vzťahu chýbal reálny vývoj alebo aspoň nejaký dôkaz o tom, prečo sa do seba naozaj zamilovali (ale nejde vyslovene o insta-love, keďže sa poznajú už nejaký ten čas pred začiatkom knihy). Príbeh mal zároveň slabú zápletku – spočiatku veľmi zaujímavú a bol to aj dôvod, prečo som chcela v knihe pokračovať ďalej, lenže neskôr sa ukázala byť veľmi jednoduchá a predvídateľná. Chýbalo mi tam trochu viac akcie a napätia (nejakého iného okrem toho sexuálneho) a niekedy som musela krútiť očami nad prioritami postáv, obzvlášť keď sa nachádzali vo veľmi ošemetných situáciách. V konečnom dôsledku má však séria dobrý základ a tie problémové časti by mohla odstrániť lepšia zápletka, takže pokračujem druhým dielom.


star_up  star_up  star_up  star_half  star_down


 

#Poser – Cambria Hebert [GR]

Piaty diel séria Hashtag pokračuje v rozprávaní príbehu Braedena a Ivy. Na prvý pohľad sa zdá, že majú dávno po problémoch. Sú zamilovaní. Nikto im nestojí v ceste. Lenže realita je trochu iná. Ivy prenasledujú spomienky na niečo, čo si nepamätá. Braedena ťaží zistenie, ktoré ich vzťah poškodí, ak si ho nechá pre seba, ale aj ak sa oň s Ivy podelí. A na scénu sa vracia starý nepriateľ s novým, ešte šialenejším, plánom na pomstu.

Zbožňujem Hashtag sériu. Mám pre ňu a pre jej postavy obrovskú slabosť. Ale ani moja láska k Braedenovi a Romeovi nedokázala zachrániť môj názor na #Poser. Možno za to sčasti mohla aj moja vtedajšia čitateľská kríza, no cez tú knihu som sa nedokázala prehrýzť. Žiadny predchádzajúci diel ma nenudil tak veľmi ako tento. Možno ak by autorka okresala dej aspoň na polovicu a ubrala na tej „poviem jej to, nepoviem jej to“ dráme, bolo by to lepšie. Dynamickejšie. Celkovo to bolo dosť depresívne a nezáživné… Eh, cítim sa kvôli svojmu komentáru trochu mizerne, ak vezmem do úvahy tú tvrdú tému, ktorú sa autorka rozhodla dosť podrobne spracovať, ale nemôžem si pomôcť. A taktiež som zmätená z toho, že ma zrejme najviac bavila tá časť, kde nás Hebertová na chvíľu preniesla do hlavy nášho obľúbeného psychopata.

Keďže to bol posledný diel venovaný výlučne Braedenovi a Ivy, nezostáva mi iné, ako v sérii pokračovať. Niežeby som Braedena nezbožňovala, ale táto dejová linka ma príliš nechytila. Je to však silnejšie ako ja, aj keď autorka v každej časti vyťahuje stále viac a viac bláznivé zbrane.


star_up  star_up  star_up  star_down  star_down


 

Reclessly Royal – Nichole Chase [GR]

Druhý diel série The Royals, Recklessly Royal, rozpráva príbeh princeznej Catherine, ktorá sa zamiluje do najlepšieho priateľa svojej čerstvej švagrinej Samanthy. Cathy bola vždy poslušná. Nebrala si príklad zo svojich škandály-produkujúcich bratov. Obavy z toho, že na seba priláka nechcenú pozornosť alebo že niekto zneužije jej status pre vlastný prospech, jej vždy bránili v tom, aby sa niekomu oddala – srdcom i telom. No keď na Samanthinej rozlúčke so slobodou spozná Davida, ktorý sa zdá byť absolútne neohromený jej kráľovským statusom, rozhodne sa zariskovať. Lenže David nemá záujem dať jej to, po čom túži. Chce jej dať to, čo si zaslúži.

Recklessly Royal má jedno veľké plus, ktoré iným knihám v tomto žánre chýba – hlavná hrdinka má život aj mimo svojho chlapa. Má povinnosti, rieši problémy, zúčastňuje sa stretnutí, vedie rozhovory, ktoré sa netýkajú jej hrdinu a často ho v nich ani len nespomenie (alebo ho nespomína v tom oh-on-je-taký-sexi alebo oh-kiežby-bol-teraz-pri-mne-lebo-bez-neho-už-nedokážem-žiť štýle). Cathy pôsobí ako reálny človek (aj keď vedie taký nereálny život, eh, pre nás, poddaných), pretože sa niečomu reálne venuje. Avšak – a v tomto bode mi môže ktokoľvek vynadať, že neviem, čo chcem – na môj vkus jej „normálny“ život zaberá v knihe priveľký priestor a pre romantiku tam už nezostalo veľa miesta. Aj keď sa tí dvaja poznali asi mesiac, nejako som im neverila, že sa do seba brutálne zamilovali, pretože mi na to autorka nedala dostatok dôkazov. Verila som im, že spolu chceli mať sex, ale nie, že sa do seba zamilovali. (David bol tiež v pohode hrdina, no nešla som z neho do kolien). V knihe sa zároveň nedočkáte nijakého zvratu („zločinca“ viete odhadnúť hádam už po prvom stretnutí s ním), žiadnej záhady, žiadneho napätia, žiadnej drámy. Ale určite to nebolo to najhoršie, čo som minulý rok čítala. Dotiahla som to do konca pomerne rýchlo a veľkú časť som zhltla na jedno posedenie, pretože začiatok bol celkom zábavný. Potom t o začala byť trochu nuda.
Ak sa vám páčil prvý diel, možno sa vám bude páčiť aj tento. Osobne si nie som istá, či si prečítam aj poslednú časť,

Reluctantly Royal, keďže – na rozdiel od takej Hashtag série – v tejto som si k žiadnej postave nevytvorila príliš hlboký vzťah.


star_up  star_up  star_up  star_down  star_down


 

My Lady Jane – Cynthia Hand, Brodi Ashton, Jodi Meadows [GR]

My Lady Jane je historická fantasy o… Ah, mám dojem, že som za posledných pár týždňov písala o My Lady Jane toľko komentárov, že nemám silu opakovať sa. Historická fantasy. Jane Greyová. Manžel sa jej mení počas dňa na koňa. Intrigy. Súboj o trón Anglicka. Trápne naivné a zároveň neuveriteľne humorné. Prečítajte si to. Zabavte sa. A ak chcete vedieť čosi viac, prečítajte si moju (obsiahlu) recenziu. Dodám iba toľko, že autorky sa do budúcnosti rozhodli v podobnom duchu spracovať ďalšie dve knihy a prvá z nich, My Plain Jane, vyjde v roku 2018 (vie sa iba toľko, že kniha bude súvisieť s Janou Eyrovou).


star_up  star_up  star_up  star_up  star_up


 

The Fifth Lesson – Emilia Winters [GR]

The Fifth Lesson je druhým dielom série The Bay Boys a nie, prvý som nečítala. Chcela som ukončiť rok 2016 nejakou rýchlou a zábavnou knihou a cez odporúčania na Goodreads som sa dopracovala k tomuto. Adam je (vraj) počítačový génius, o mesiac bude mať tridsať rokov a nikdy nemal sex. Už pol roka je objektom jeho záujmu Christie – krásna asistentka v galérii, hotová femme fatale… ktorá o ňom pred ich spoločnými priateľmi prehlási, že sa nevie odviazať a že by s ním určite bola v posteli nuda. Uprostred noci, podgurážená alkoholom, však Christie urobí osudovú chybu a zachrániť ju môžu iba Adamove počítačové schopnosti. Jeho pomoc ale prichádza s podmienkou, že ho naučí, ako zviesť ženu a pomôže mu vyhnúť sa statusu tridsaťročného panica.

V prvom rade musím povedať, že táto kniha dosiahla jedno – pri jej čítaní som sa zasmiala, v istý okamihoch až extrémne. Ale to je zrejme všetko. Adam nebol zlý hrdina, ale dostal sa u mňa iba na hranicu hodnotenia crush-worthy. Autorka si nedala príliš záležať na tom, aby nám priamo ukázala jeho neschopnosť komunikovať so ženami a dôležitosť toho, aby sa to „naučil“. A nedala si záležať ani na tom, aby ma presvedčila o príčinách, ktoré ho doviedli k jeho súčasnému statusu. Adam je kus. S vypracovanými svalmi. Génius. (Bohatý). S kopou ďalších sexi kamošov. Bol nesmelý, lenže nie podivín, ktorému by ženy uhýbali z cesty. A Christie? Tá podľahla tragédii menom insta-lust (Adam mal aspoň pol roka náskok so svojím vzdychaním). Taktiež som mala dojem, že všetko napätie by sa dalo vyriešiť jedinou rozumnou konverzáciou a nakoľko sa kniha nezameriavala na nič iné, než na ich vzťah, tento nedostatok bol až bolestivo viditeľný. A aj keď som sa predsa len chvíľami bavila, autorka mala často potrebu vysvetľovať scény a mať narážky na predchádzajúce scény. Nie som idiot a tá kniha má sotva 260 strán! Pamätám si, čo sa stalo dve kapitoly dozadu. Ah, nebola to odporná kniha. No ak vezmem do úvahy fakt, že Samantha Young dokázala vo svojej knihe Before Jamaica Lane spracovať tento istý príbeh (len s obrátenými rolami) a pritom sa vyhnúť všetkým vyššie spomenutým chybám, musela som byť s hodnotením drsnejšia.

Ale pretože ma nesmierne zaujal Adamov kamoš Caleb, možno sa predsa len ešte obzriem po pokračovaní, heh.


star_up  star_up  star_up  star_half  star_down


 

4 thoughts on “Knižný súhrn 2016: September – December

  1. No… s knihami si na tom zrejme lepšie ako ja. :D Teda predpokladám, že ty si aspoň čítala knihy, ktoré si chcela a nie, ktoré si musela, takže si tam tom určite lepšie. Dúfam však, že tento rok to už nebude taká hrúza.
    Ten komiks Mad love vyzerá zaujímavo. Ani som nevedela, že niečo také je. V Suicide squad boli obaja super. Btw, bude aj dvojka?

    Pri prvej knihe som inak hneď zbystrila, až kým neprišla veta: „A po prvom stretnutí na futbalovom štadióne sa do seba zamilujú. Lenže Ellie má „temné“ tajomstvo, ktoré by mohlo ohroziť Knoxovu budúcnosť.“ :D Jáááj, po prvom stretnutí? Ach, prečo, prečo?! :D Už len z tej anotácie to znie tak blbo. No viem si predstaviť, že tam museli vznikať zaujímavé scény a nedorozumenia, keďže má dvojča. :D Futbal mám tiež rada… pokiaľ teda nejde o americký futbal, čo asi hej, takže… :D Tie zvyšné „ale“ sa mi však nepáčia. Asi by som si mala prenechať priestor v čítačke iným NA knihám. :D
    Kde na tie knihy chodíš? Akože mne sa zjavuje na GR všeličo a občas sa pozriem aj na knihy, ktoré si pridávajú ostatní, ale v poslednej dobe ma žiadna nejako mimoriadne nezaujala. Okrem toho My Lady Jane. Ešte keby sa tam tá postava nepremieňala na koňa… prečo nie je napríklad medveď, alebo papagáj, alebo pes? :D Proste niečo iné ako kôň. :D Ale možno sa premôžem a prečítam si to. S tým humorom si ma dostala.
    Ešte sa mi celkom zapáčilo Anti-Stepbrother :D Keď budem mať chuť na nejakú oddychovku.

    1. Dvojka Suicide Squad? Nie som si istá, nezachytila som žiadnu informáciu, ale viem, že Batmana na čas odložili. Ale zase majú byť tie Gotham Sirens a tam bude zaručene Harley.

      Hej, je to o americkom futbale a práveže bolo tam niekoľko vtipných okamihov, ale skôr s tým jeho panenstvom než s jeho dvojčaťom, heh. A čo ja viem. Sue sa to veľmi páčilo, preto som sa do toho pustila. A aj keď už hneď na začiatku z nej bol totálne unesený, asi do polovice ma to relatívne bavilo. Potom som začala príliš uvažovať a objavili sa všetky tie „ale“. No My Lady Jane si určite prečítaj, je to dobrá sranda – a Gifford je super, takže možno aj prežiješ to, že sa mení na koňa :D :D

      1. A nemá byť dvojka? Ja som myslela, že hej. O Gotham sirens som ešte nepočula, ale znie to fajne, ak tam teda bude.
        Inak mne sa v poslednej dobe stáva to, že kniha ma v prvej polke baví a v tej druhej nie. Neviem prečo. No všimla som si to iba pri posledných knihách, ktoré som čítala za posledné mesiace.

        1. Tak najprv sa hovorilo o filme s Harley, potom Harley a Joker a potom to zmenili na Gotham Sirens, ale nevie sa, kto tam bude, iba Harley je istá :D No schválne som sa pozrela na google a niečo tam o SC2 písali, ale zatiaľ nie je zrejme nič isté, najprv musia niečo zarobiť na Wonder Woman a Justice League, inak môžu všetky svoje filmové plány zrušiť :D

          Ja som v januári prečítala až štyri knihy (a jednu novelu) a všetkým som dala štyri hviezdičky :D Čakám, čo mi tento maratón pokazí :D

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *