Zo zákulisia príbehov #2 – Valentínsky špeciál

Zo zákulisia príbehov #2 – Valentínsky špeciál

Nastal čas na druhý článok z projektu Zo zákulisia príbehov zo spoločnej produkcie Lyn a Moon, ktorý sa vo februári nesie v duchu lásky a romantiky (lebo Valentín). Dievčatá si aj tentokrát vybrali veľmi zaujímavú tému, ale otázky boli naozaj náročné (bude v nich veľa hypotetických odpovedí, u ktorých si vyhradzujem právo nedržať sa ich, ak by som náhodou niečo podobné v budúcnosti musela riešiť a neladili by mi s tým, čo sa v príbehu bude skutočne diať), preto som sa im dlho vyhýbala. Ale nastal čas napraviť to!

Nakoľko píšem celé roky jeden jediný príbeh, moje odpovede sa budú týkať toho jediného páru, ktorý mám reálne rozpracovaný (aj keď niektorí by sa mohli hádať, že po tom všetkom, čím si prešli, sa už možno ani párom nedajú nazvať). Pokúsim sa svoje odpovede napasovať do obdobia prvej/druhej časti, keďže hovoriť o tom, ako sú na tom v siedmom diely, by bolo trochu od veci.

1. Aké vzťahy mali v minulosti tvoje postavy?

Moja hlavná hrdinka v minulosti nemala veľa vzťahov – až do pätnástich bola trochu chorľavá, pretože nemala tie správne, eh… živiny. Väčšinu času trávila v spoločnosti svojho najlepšieho kamaráta a hej, veľmi klišoidne sa do nej zamiloval, lenže ona k nemu nič podobné necítila, takže sa ich cesty rozišli. Svoj prvý vzťah si prežila, až keď sa presťahovala do nového mesta. V tom čase bola psychicky trochu na dne, cítila sa osamelá a stratená. Trocha bezmedznej pozornosti jej lichotila a chytila sa jej ako topiaci slamky. Nedopadlo to pre ňu dobre, podrazil ju a zranil, ale pretože doňho nebola zamilovaná, iba sa z toho poučila a začala si dávať lepší pozor, koho si púšťa do života.

2. Stali sa tvojim postavám nejaké trapasy v súvislosti so vzťahmi?

Určite áno, ale ak by som sem teraz nejaký napísala, vymýšľala by som si a to už je nad rámec akéhokoľvek hypotetizovania :D

3. Potrpí si hlavná hrdinka/ hlavný hrdina na romantické gestá?

Potrpieť si na ne nepotrpí, ale ak by sa nejakého dočkala, bola by zaň vďačná – a o to vďačnejšia, o čo viac by milovala toho, od koho by sa ho dočkala (ugh, krkolomná veta). A sotva by ju prešlo to rozčarovanie, už by mala dilemu, ako to tomu dotyčnému oplatiť. Ale je dosť šialená, takže by určite vymyslela niečo, čo by stálo za to.

Nespokojne som sa zamračila. „Odkedy si tu ty ten múdrejší?“
„Mal som dojem, že sme si to ujasnili už na začiatku – ty si sval, ja mozog.“
„Že som si to nikdy nevšimla.“
Ten lišiacky úsmev na jeho tvári bol zlým znamením sám o sebe. „To bude tým, že občas je ťažké vnímať viac než môj skvelý výzor.“

4. Čo by povedali tvoje vedľajšie postavy na to, keby sa hlavní hrdinovia dali dokopy?

Väčšina ich priateľov/známych/blízkych sa k ich vzťahu stavala pesimisticky. Boli presvedčení, že im to príliš dlho nevydrží a že to bude mať katastrofálny dopad. S odstupom času môžem povedať, že to tak naozaj dopadlo. Ale o čom by bol romantický vzťah bez poriadnej tragédie? V príbehu sa neskôr objavujú aj ďalšie vedľajšie postavy, ktoré majú voči ich vzťahu námietky, no ak by som zašla do detailov, potrebovala by som na to niekoľko strán vo Worde a zbytočne by som spoilerovala. Jednoducho povedané – nemajú ďaleko od termínu „star-crossed lovers“ (ja viem, zase klišé, ale dajte mi pokoj, vymýšľala som to v trinástich!).

5. Ako by sa tvoja hlavná postava vyrovnala so stratou chalana/baby alebo potenciálneho partnera? (prípadne s rozchodom?)

V tejto otázke je priveľa premenných: Ak by to bol rozchod, ktorý by sama iniciovala, zrejme by bola pár dní mrzutá, ale potom by ju to prešlo (pretože by sa musela venovať nejakej apokalypse). Ak by to bol rozchod kvôli nejakému nedorozumeniu, chvíľu by bola rozčúlená a potom frustrovaná, lebo by určite prišla na iný spôsob, ako by sa to dalo vyriešiť (ale, samozrejme, príliš neskoro). Pokiaľ by šlo o trvalú stratu a o niekoho, na kom by jej skutočne intenzívne záležalo, zložilo by ju to. Niekoľko dní by nevyšla z izby a ignorovala by každého, kto by sa k nej pokúsil prehovoriť. Mala by veľký problém zmieriť sa s takou situáciou. (Niektorí z vás veľmi dobre vedia, čo mám na mysli, heh.)

6. Akú úlohu zohráva romantika v tvojom príbehu?

Kedysi som si myslela, že veľkú, no keď sa teraz pozriem na to, čo som napísala počas posledných troch rokov, tak si tým už nie som istá. Možno by som to povedala inak – nie je to romantika, ktorá zohráva úlohu v mojom príbehu, ale motív lásky ako taký. A nielen romantickej, no aj lásky medzi rodinou a priateľmi. Tá je pre mňa a pre môj príbeh veľmi dôležitá, pretože často ovplyvňuje rozhodnutia mojich hrdinov. Nedočkáte sa tam veľkého množstva romantických scén, pri ktorých by vám srdce plesalo (lebo ich neviem napísať), avšak láska je tam určite. V mnohých podobách.

7. Čo by spravila hlavná hrdinka, keby sa o ňu bili dvaja muži?

To tiež závisí od okolností. Stretávajú sa všetci traja? Stretávajú sa oni dvaja? Naťahujú sa priamo pred ňou? Vedia vôbec jeden o druhom alebo hovoríme len o tom, že by mala na výber medzi dvoma? Som zástankyňou toho, že človek nemôže milovať dvoch ľudí rovnakým spôsobom (ak to práve nie sú vaši rodičia alebo súrodenci, pravdaže). Pokiaľ by sa o ňu verejne „bili“, zrejme by im obom dala terapiu mlčaním a riešila dôležitejšie veci (pravdepodobne zase nejakú apokalypsu). Ale skôr by som povedala, že by to nikdy nenechala zájsť príliš ďaleko a radšej by si rýchlo urobila poriadok v tom, čo ku komu cíti a pokúsila by sa podľa toho zariadiť. (Je však celkom možné, že by jej to trvalo tak dlho, až by bolo príliš neskoro riešiť to s chladnou hlavou.)

8. Čo si myslíš o milostnom trojuholníku?

Je veľmi náročné napísať dobrý milostný trojuholník, ktorý nebude čitateľovi liezť na nervy (hlavne v dnešnej dobe, kedy sa stali takými populárnymi). Aby neotravoval mňa, musí byť napísaný ako doplnok k hlavnému príbehu a ideálne by bolo, aby som si zamilovala oboch hrdinov, aby som potom nebola sklamaná, keď jeden z nich vyhrá a druhý skončí so zlomeným srdcom. Ale to sa, samozrejme, nikdy nestáva – našťastie sa mi vo väčšine prípadov podarí obľúbiť si práve toho, ktorý vyhrá. Pokiaľ ide o môj príbeh – pokúsila som sa doň jeden milostný trojuholník strčiť, no neskončilo to práve úspešne, takže som z toho elegantne vykorčuľovala. Nie som si istá, či to budem ešte v budúcnosti skúšať :D

9. Čo by si pomyslela tvoja postava po prvom bozku s chalanom?

Po prvom bozku všeobecne si zrejme pomyslela: „Čo sa to práve stalo?“ (keďže išlo o bozk s jej najlepším kamarátom a náramne ju to zaskočilo). Jej myšlienky po jej prvom bozku s hlavným hrdinom sú jasne opísané v prvej časti, ale skrátene by som to asi zhrnula na: „Chcem viac!“ (Žiadne logické/rozumné/interpretovateľné myšlienky sa však tejto scény určite nezúčastnili.)

2 thoughts on “Zo zákulisia príbehov #2 – Valentínsky špeciál

  1. Nemala tie správne živiny :D :D :D tie antibiotiká ma zatiaľ nedorazili, ale toto áno :D :D :D :D no fakt :D :D :D

    Nevieš napísať romantické scény? Ale netrep :D s tými, čo si mi zatiaľ poskytla, som absolútne spokojná, len keby ich bolo viac. :D
    Inak s názorom na lásku k dvom chalanom úplne súhlasím. Tiež nechápem, ako môžu niektoré blbé hrdinky furt pendlovať od jedného k druhému a nevedia sa rozhodnúť, s ktorým ostanú. Lezie mi to na nervy. Vlastne aj kvôli tomu mi na nervy liezol Jacob z Twilightu, lebo tam iba zavadzal a každý aj tak vedel, že Bella skončí s Edkom.

    Myslím, že veľa ľudí to s trojuholníkmi skúsilo, ale mali toľko rozumu, že rýchlo túto predstavu aj zavrhli, lebo nevedeli, čo s tým. :D Ja tam akýsi chabý trojuholník zrejme mám, ale zároveň som si presne vytýčila ciele, že kto, s kým a čo, takže som sa hádam nedostala k žiadnej časti typu: neviem si medzi nimi vybrať. :D Ak hej, zastreľ ma :D

    „Chcem viac!“ – To presne vystihuje moje myšlienkové pochody, keď myslím na Caseyho :D :D

    1. Som netušila, že tá poznámka bude až taká vtipná :D :D :D

      Veď to – obvykle je úplne jasné, s kým hrdinka skončí a vtedy je to veľmi otravné a to naťahovanie je hrozne umelé (Throne of Glass je asi úplne iný prípad :D ). Ja ani neviem, či by som to svoje nazvala trojuholníkom – nikdy som reálne neuvažovala nad tým, že by mala Carry skončiť s niekým iným, ale do tej časti sa mi to hodilo ako nejaké preskúmanie iných možností :D

      Ale dajte mi s ním pokoj! :D Je ho tam až až! V každej… piatej kapitole sa minimálne mihne :D :D :D

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *