Vianoce na našich obrazovkách | Projekt Veselé Vianoce (#2)

Vianoce na našich obrazovkách | Projekt Veselé Vianoce (#2)

Je tu druhá adventná nedeľa a vianočný projekt pokračuje druhým zo štyroch avizovaných článkov!

Po Veselovianočnom knižnom tagu, do ktorého ste sa mohli zapojiť aj vy, prichádza prvý z troch tematických príspevkov, s ktorých vypĺňaním mi pomohli Neliss, Sue, Majka a Lusy, za čo by som sa im chcela zo srdca poďakovať – bez vašej asistencie by to boli veľmi smutné a prázdne články. Vo všetkých troch príspevkoch nájdete odpovede každej z nich (plus moje) na tri geniálne vianočné otázky.

Dnes sa pozrieme na zúbok téme vianočných filmov, ktorých budú čo nevidieť plné obrazovky. Dozviete sa, čo rady pozeráme počas Vianoc, čo už počas Vianoc vôbec vidieť nechceme a tiež v akom svete by sme si chceli vychutnať Vianoce. Spoiler – niektoré naše odpovede boli až (ne)prekvapivo protikladné!

Na mojom instagrame navyše stále prebieha vianočná súťaž o tri knihy, tak sa neváhajte zapojiť!

Vianočné filmy, ktoré musíte vidieť počas každých Vianoc, inak to nie sú Vianoce.

Michelle: Moja mama a sestra ho neznášajú, ale ja si neviem predstaviť Vianoce bez Mrázika. Prisahám, že keby som ho nevidela v televízii, tak si ho pustím zo záznamu! A v posledných rokoch som si straaašne obľúbila film Legenda o drakovi – dúfam, že ho budú dávať i tento rok, inak… záznam! Pre sestru a pre mňa sa okrem toho stal tradíciou aj re-watch všetkých dielov Harryho Pottera, ideálne pri pečení zákuskov.

Neliss: Neviem, kedy sa to stalo, ale… Začarovaná Ella. Tento film akosi vždy beží na Štedrý deň a ja sa pri ňom vždy akosi aspoň na chvíľku zasedím.

Sue: Všeobecne mám rada ten pocit, keď si sadneme na Vianoce k televízoru a pustíme si nejakú rozprávku. Či už je to Kráľ Drozdia brada alebo Mrázik. V súčasnosti je už neúrekom rozprávok, ale sú staré dobré klasiky, ktoré naozaj nesmú chýbať na televíznych obrazovkách počas Vianoc :)

Majka: Nemám žiadne filmy, ktoré by som vyslovene musela vidieť počas Vianoc, ale asi by to nebolo ono, keby nešiel v telke Shrek, Sám doma alebo Tri oriešky pre Popolušku. Jediné, čo si zvyknem púšťať počas Vianoc, je seriál Stranger Things. K tomu sa však rada vraciam aj počas roka.

Lusy: Jednoznačně Tři oříšky pro Popelku s Libuší Šafránkovou. Když jsem byla malá, byla to moje nejoblíbenější pohádka a rodiče mi do teď připomínají, že jsem se na ni dívala pořád dokola klidně i několikrát týdně. Ta obsese mě s přibývajícími léty naštěstí přešla, ale na Vánoce si Popelku nikdy neodpustím. Taky každoročně koukám na přeslazené vánoční filmy z dílny Netflixu nebo Hallmarku, protože jsem tajně romantická duše.

Vianočné filmy, ktoré už nepotrebujete vidieť a radšej ich rýchlo prepínate.

Michelle: Ako prvé mi prídu na um Tři oříšky pro Popelku – ja už tú rozprávku fakt neznesiem a ak ju nemôžem prepnúť (lebo pre mamu je to klasika), tak radšej odídem z miestnosti. Okrem toho som asi nikdy neprišla na chuť Láske nebeskej.

Neliss: Nepotrebujem vidieť nič z tých obohraných klasík – ups –, ale najrýchlejšie prepínam Sám doma. Tie filmy sa mi nikdy nepáčili.

Sue: Neviem ako iní, ale pre mňa sú to Tři oříšky pro Popelku. Tú rozprávku som videla snáď tisíckrát a teraz sa jej už snažím vyhýbať, hoci u nás doma ju musíme pozerať každé Vianoce. Väčšinou si začnem čítať alebo počúvam hudbu, lebo čoho je moc, toho je veľa :D

Majka: Keby išiel nejaký vianočný diel Simpsonovcov, to by som v momente prepla. Neviem si pomôcť, tento seriál sa mi brutálne protiví.

Lusy: Vzhledem k mojí předchozí odpovědi to možná je trochu překvapivé, ale automaticky přepínám staré české pohádky typu Sůl nad zlato nebo Obušku z pytle ven. Pokud pomineme to, že je dávají neustále dokola, obecně se starým filmům vyhýbám a pohádky nejsou výjimkou.

Vianočný film, v ktorom by ste chceli stráviť Vianoce.

Michelle: Rozhodne nie v Gremlins alebo Krampusovi – kto vôbec vymyslel niečo také stupídne, ako sú vianočné horory?! Ja pôjdem do Perinbaby – tam aspoň v zime snežilo.

Neliss: Taký som hádam ešte nevidela. Ale hneď by som sa premiestnila do vianočného Rokfortu!

Sue: V prvom okamihu mi napadol Mrázik. Mrazivé Rusko, celkovo tá atmosféra. Znie to naozaj super ♥

Majka: Práve teraz mi nenapadá nič iné, len Polárny expres. Nebolo by fajn vydať sa počas Štedrého dňa na super dobrodružstvo?

Lusy: V nějaké romantice stylu A Christmas Prince, Princess Switch nebo A Princess for Christmas, protože kdo by nechtěl strávit Vánoce na zámku a jako bonus získat srdce krásného prince/šlechtice?

* * *

Dúfam, že sa vám náš prvý spoločný príspevok páčil! Ako je to u vás doma? Ktoré filmy nesmú (alebo naopak musia) chýbať na vašich vianočných obrazovkách? Podeľte sa o nich v komentároch.

Michelle & Neliss & Sue & Majka & Lusy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *